Uchovávání otisku prstu nebo fotografie obličeje v souladu se zákonem

Náš docházkový systém Sysdo, který jsme vyvinuli pro zjednodušení evidence docházky jak pro účetní oddělění, tak pro zaměstnance, zaznamenává přístupy osob pomocí biometrických údajů.

Biometrie je metoda autentizace založená na rozpoznávání jedinečných biologických charakteristik osob. Metoda vychází z přesvědčení, že některé charakteristiky jsou pro každého člověka jedinečné a neměnitelné.

Nejrychlejší a nejspolehlivější metodou je snímání otisku prstu. Náš systém si poradí i s rozpoznáváním obličeje. U této metody je hlavní výhoda „bezkontaktnost“. Není potřeba nic přikládat, jako je tomu u otisku prstu. Stačí se jen postavit před čtečku s kamerou.

I když se tento způsob rozpoznávání jmenuje biometrický, neshromažďujeme a ani neukládáme žádné biometrické údaje. Náš systém je založen na matematickém algoritmu vypočítávajícím vlastní kód, který je následně uložen a lze jej použít jen v tomto systému. Zpětná rekonstrukce na biometrický údaj není možná. Tento kód již nelze považovat za biometrický a nevztahuje se na něho zákon o uchovávání citlivých údajů.

Souhlas uživatelů k uchovávání údajů

Pro náš docházkový systém SYSDO není potřeba souhlas uživatele, protože neuchováváme žádné biometrické / citlivé údaje, ale jen matematický kód. Výjimkou je použití fotografie z čtečky přístupu, která pro fungování systému není potřebná. Jedná se jen o grafický doplněk, který je využit například v přehledu přítomnosti. Používání fotografií lze zcela vypnout a nesouvisí s identifikací sejmutí obličeje.

Demoverze systému SYSDO
Vyzkoušejte SYSDO na 60 dnů zdarma!